BALAJCZA Linguistic Services: Śniadanie online z BALAJCZA "Francja od kuchni"

23-10-2020
Śniadanie online z BALAJCZA
czwartek 29 pa┼║dziernika 2020 r.
godz. 8.00-9.00

 
 
"Francja od kuchni"

 

Kolejne „┼Üniadanie on-line” sp─Ödzimy w klimatach francuskich. Zapraszamy na spotkanie „Francja od kuchni”. Jest ono adresowane nie tylko do mi┼éo┼Ťników croissantów i brioszek. Spojrzenie na Francuzów poprzez ich upodobania kulinarne pomo┼╝e w lepszym zrozumieniu tak┼╝e ich specyficznej mentalno┼Ťci. Bo kuchnia we Francji nie jest jedynie sztuk─ů gastronomii, to Art de vie – sztuka ┼╝ycia.

„Dobrego cz┼éowieka poznasz po tym, ile je” – mawia┼é najwi─Ökszy smakosz Francji, król S┼éo┼äce, Ludwik XIV. Jak sobie radzi┼é skoro nadworni lekarze wyrwali mu wszystkie z─Öby?
 

 
Spo┼Ťród ciekawostek dowiesz si─Ö równie┼╝:

* W jakich godzinach nie nale┼╝y udawa─ç si─Ö we Francji do restauracji?
* Dlaczego Francuzi s─ů najszczuplejszym narodem w Europie?
* Jak ugotowa─ç zielony groszek w stylu angielski i francuskim?
* Komu zawdzi─Öczamy truskawki?
* Co wspólnego ma potentat oponiarski z gwiazdkami Michelin?
* Jak francuskie prawo rodzinne traktuje kobiet─Ö?
 
A w trakcie QUIZu poznasz savoir vivre francuskiej deski serów.

W francuskie klimaty wprowadzi Pa┼ästwa pani Kamila Radzy┼äska – trener biznesu, specjalno┼Ť─ç komunikacja mi─Ödzykulturowa, cz┼éonek SIETAR Polska, R&D Manager z praktyk─ů w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.
 

 
Śniadanie odbędzie się w języku polskim.
 
W celu potwierdzenia, prosimy o kontakt:.
Timea Balajcza, timea.balajcza@balajcza.pl
tel.:+48 601 913 446

 


BALAJCZA Linguistic Services - wi─Öcej aktualno┼Ťci i informacji

Projekt i wykonanie i2D