BALAJCZA Linguistic Services: Śniadanie online z BALAJCZA

13-11-2020

Śniadanie online z BALAJCZA
czwartek 19 listopada 2020 r.
godz. 8.00-9.00

 
"M─Öski ┼Ťwiat gastronomii"
z cyklu "Francja od kuchni" - cz─Ö┼Ť─ç II

"Zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu „Francja od kuchni”. Tematem ┼Ťniadania on-line w czwartek, 19 listopada o godzinie 8.00 b─Ödzie „M─Öski ┼Ťwiat gastronomii”. Zostanie przedstawionych kilka kluczowych postaci, które wp┼éyn─Ö┼éy na sztuk─Ö kulinarn─ů, nie tylko Francji.

Dowiemy si─Ö mi─Ödzy innymi:

* Kto wprowadzi┼é mod─Ö na jedzenie warzyw i owoców?
* Jak Król S┼éo┼äce ujarzmi┼é pory roku?
* Kto jest twórc─ů sosu beszamelowego?
* Z czego składa się Foie gras?
* Jaki francuski region s┼éynie z najlepszych pasztetów?
* Kto stworzy┼é klasyczn─ů grande cuisine dla wy┼╝szych sfer?
* Czy wypada mówi─ç „Bon appétit”?

Szczegó┼éy dotycz─ůce etykiety wyja┼Ťni nasz QUIZ – „Bon ton we francuskiej restauracji".

W francuskie klimaty wprowadzi Pa┼ästwa pani Kamila Radzy┼äska – trener biznesu, specjalno┼Ť─ç komunikacja mi─Ödzykulturowa, cz┼éonek SIETAR Polska, R&D Manager z praktyk─ů w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.

Śniadanie odbędzie się w języku polskim.

W celu potwierdzenia, prosimy o kontakt:.
Timea Balajcza, timea.balajcza@balajcza.pl
tel.:+48 601 913 446


BALAJCZA Linguistic Services - wi─Öcej aktualno┼Ťci i informacji

Projekt i wykonanie i2D